Местоположение

Местоположение

Комплекс Маунтин лейк е разположен в района на очарователните Смолянски езера, на южния склон на връх Снежанка, на 1500 м надморска височина и само 120 км от Бяло море. Комплексът е вблизост до град Смолян, курортен комплекс Пампорово и е само на 90 км. от летището в град Пловдив.


Пампорово, перлата на българските планински курорти, е разположен в сърцето на Родопите, на 260 км от столицата София, на 90 км южно от град Пловдив и на 5 км от град Смолян. Климатът в Пампорово е мек, със силно Средиземноморско влияние. Средната годишна температура е 8,5°С, а дебелината на снежната покривка е 140 – 150 см., най-високият връх е Снежанка – 1 926 м. Зимата в Пампорово е продължителна, но мека, с обилни валежи от сняг. Снежната покривка на вр. Снежанка се задържа до края на месец май и създава отлични условия за практикуване на ски и всички други зимни спортове. Истински рай за любителите на зимните спортове - всички ски писти са достъпни с лифт, който е в непосредствена близост до комплекса и разполага със самостоятелен паркинг.

Районът на Смолянски езера, в който е разположен комплекс Маунтин лейк, притежава уникална природна даденост - отрицателно йонизиране на въздуха, влияещо изключително благоприятно на човешкото здраве. Гъстите иглолистни гори произвеждат фитонциди, които правят въздуха особено здравословен за хора, страдащи от алергии и хронични заболявания на горно-дихателните пътища.

През граничния пункт Златоград –Термес на Българо – Гръцката граница до Егейско море се стига за три часа, което създава прекрасна възможност за съчетаване на туризма между красивите Родопски планини и уникалните средиземноморски курорти.